Monthly Archives: Σεπτέμβριος 2017

Ζητείται ενδιαφέρον για ήρωες!

astynomikoi_01

«Προ ημερών, ενώπιος του μνημείου που αναγέρθηκε προς τιμήν του πεσόντα στο καθήκον Στάθη Λαζαρίδη, είχα την ευκαιρία να επισημάνω, ότι πρέπει να σκεφτόμαστε έγκαιρα και να τιμούμε αυτούς που η δουλειά τους είναι να ντύνονται κάθε μέρα ήρωες. Όχι μόνο να τους εξυμνούμε πεσόντες. Στη Θεσσαλονίκη λοιπόν, ζητείται κυβερνητικό ενδιαφέρον γι` αυτούς τους καθημερινούς ήρωες της ΓΑΔΘ. Και κατ` επέκταση, για την ασφάλεια των πολιτών που καλούνται να περιφρουρήσουν. Ο φθαρμένος εξοπλισμός και τα απαρχαιωμένα περιπολικά και άλλα οχήματα, συνήθως ακίνητα πια, σε συνδυασμό με την έλλειψη προσωπικού, συνθέτουν μια σκληρή πραγματικότητα. Και καθιστούν κενές περιεχομένου όλες τις υπουργικές διαβεβαιώσεις για προσπάθειες προμήθειας επαρκούς εξοπλισμού.»

Τα παραπάνω επισημαίνει ο Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης της Ν.Δ. Σταύρος Καλαφάτης, καθώς παρά τις υποσχέσεις για σχετική μέριμνα από πλευράς της αρμόδιας πολιτικής ηγεσίας, η υλικοτεχνική υποδομή της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, παραμένει σε οριακή κατάσταση.

Ο κ. Καλαφάτης, με νέα ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τους υπουργούς Εσωτερικών και Οικονομίας, ζητά ενημέρωση για την εξέλιξη της ένταξης προς χρηματοδότηση των σχετικών αναγκών της ΓΑΔΘ στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ και καλεί την κυβέρνηση να λάβει άμεσα μέτρα για την κάλυψη των μεγάλων ελλείψεων που παρατηρούνται.

Χαρακτηριστικά αναφέρει, πως δεν έχει ληφθεί μέριμνα, ούτε καν για την αντικατάσταση φθαρμένων προστατευτικών στολών των εκατοντάδων δικυκλιστών, ανδρών και γυναικών, της ομάδας ΔΙΑΣ της ΓΑΔΘ, που σύντομα θα επιτελούν το έργο τους υπό αντίξοες καιρικές συνθήκες.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗΣ

ΠΡΟΣ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

9131/28-9-2017

ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ

 1. Εσωτερικών
 1. Οικονομίας και Ανάπτυξης

ΘΕΜΑ: «Τραγικές ελλείψεις μηχανοκίνητου και υλικοτεχνικού εξοπλισμού στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης»

Με τις υπ.αριθ’ 5700 και 8658 ερωτήσεις που καταθέσαμε στις 27-05-2016 και 28-09-2016 αντίστοιχα για την έλλειψη επαρκούς αστυνομικού προσωπικού και την επιβεβλημένη ανάγκη άμεσης ενίσχυσης του δυναμικού της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, επισημάναμε παράλληλα και τις μεγάλες ελλείψεις που παρατηρούνταν στον υλικοτεχνικό εξοπλισμό των υπηρεσιών της.

Καίτοι αρμοδίως το Υπουργείο μας διαβεβαίωσε και διεμήνυσε σε όλους τους τόνους πως ως προς το ζήτημα του μηχανοκίνητου εξοπλισμού έχει χορηγηθεί ικανός αριθμός οχημάτων διαφόρων τύπων και κατηγοριών με γνώμονα την ορθολογική κατανομή των διαθέσιμων περιπολικών οχημάτων και καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για την επαρκή προμήθεια του απαραίτητου υλικοτεχνικού εξοπλισμού, η κατάσταση παραμένει οριακή.

Τα περιπολικά και λοιπά οχήματα των υπηρεσιών της Γ.Α.Δ.Θ είναι πεπαλαιωμένα, επιβαρυμένα με εκατοντάδες χιλιάδες χιλιόμέτρα πορείας, τα περισσότερα τελούν υπό διάλυση και συνιστούν κινούμενο κίνδυνο για το προσωπικό αλλά και για τους πολίτες. Επιχειρησιακή ικανότητα με απαρχαιωμένο και ακίνητο στόλο οχημάτων δεν μπορεί να υπάρξει.

Επιπρόσθετα, στις υπηρεσίες εν γένει της Γ.Α.Δ.Θ σημειώνονται και τεράστιες ελλείψεις υλικοτεχνικού εξοπλισμού. Οι 350 – 400 άνδρες της υπηρεσίας ΔΙΑΣ, που σηκώνουν καθημερινά ένα μεγάλο φορτίο της διαρκούς και άμεσης αστυνόμευσης, στερούνται τα στοιχειώδη και θα κληθούν σύντομα να επιχειρούν σε αντίξοες κλιματολογικές συνθήκες χωρίς την αντικατάσταση των φθαρμένων στολών προστασίας που διαθέτουν.

Αυτή η απαράδεκτη κατάσταση σε συνδυασμό με τη διαρκή έλλειψη προσωπικού, καθιστούν πλέον τη Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη περιοχή ως επιχειρησιακή προτεραιότητα β’ ή και γ’ κατηγορίας στους σχεδιασμούς της πολιτικής ηγεσίας που φέρει ακέραια την ευθύνη.

Η κυβέρνηση αδυνατεί να ανταποκριθεί στην ύψιστη υποχρέωσή της να περιφρουρίσει το αγαθό της δημόσιας ασφάλειας και να εγγυηθεί την ειρηνική και ασφαλή διαβίωση των πολιτών.

Κατόπιν των ανωτέρω.

Ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί

 1. Προτίθεστε να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να καλυφθούν άμεσα οι μεγάλες ελλείψεις μηχανοκίνητου και υλικοτεχνικού εξοπλισμού στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης;
 1. Ποια είναι η εξέλιξη της ένταξης της Θεσσαλονίκης ως υπηρεσιακής και επιχειρησιακής ολότητας  στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ για τη χρηματοδότηση αυτών των αναγκών;

                                                                                                  

Να θυμόμαστε όλοι πόσο βαριά είναι η λέξη καθήκον!

kalafatis-Lazaridis

Την υπερηφάνια συγγενών και φίλων, για «τη θυσία και την αυταπάρνηση», που έδειξε ένας καθημερινός άνθρωπος ο οποίος μετέτρεψε «το “καθήκον” σκοπό της ζωής του», υπογράμμισε ο βουλευτής Α Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, Σταύρος Καλαφάτης, κατά την τελετή των αποκαλυπτηρίων του μνημείου για τον Ειδικό Φρουρό Ευστάθιο Λαζαρίδη, στο Τσοτύλι, στην οποία εκπροσώπησε τον πρόεδρο της Ν.Δ., Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στη σύντομη ομιλία του, ο κ. Καλαφάτης υπογράμμισε:

«Είναι πολύ βαριά η λέξη «καθήκον» κάτι τέτοιες ώρες… Είναι πολύ βαριά λέξη, όταν αναλογίζεται κανείς, πως το καθήκον στέρησε τη ζωή από ένα παλικάρι 35 χρονών, αφού πρώτα έδωσε έναν σιωπηλό αγώνα οκτώ ετών στο μεταίχμιο ζωής και θανάτου. Είναι πολύ βαριά όταν κοιτάζει την οικογένεια αυτού του παλικαριού που εκτός από τον θρήνο για την απώλεια, βιώνει και τις συνέπειες του οκταετούς συναισθηματικού γολγοθά μιας ελπίδας που δεν δικαιώθηκε.

Είμαι σίγουρος, πως το βάρος αυτής της λέξης, για όλους εδώ σήμερα και περισσότερο για την οικογένεια και για όλους εσάς που ζήσατε και γνωρίσατε το Στάθη σαν συντοπίτη, φίλο, ή συνάδελφο, μοιάζει τεράστιο.  Την τιμή και την αξία εκείνων, που με λίγα στη διάθεσή τους, είναι έτοιμοι να θυσιάσουν τα πάντα για όλους. Ακόμα και για εκείνους που δεν θα αναγνωρίσουν ποτέ την προσφορά τους».

Και ο κ. Καλαφάτης πρόσθεσε: «Η μόνη παρήγορη σκέψη που μπορώ να μοιραστώ μαζί σας, είναι πως το ίδιο τεράστια πρέπει να είναι και η υπερηφάνεια όλων σας… Όλων μας… Υπερηφάνεια για όσα εκπροσωπεί και θα εκπροσωπεί πάντα στη μνήμη μας ο Στάθης: Τη θυσία. Την αυταπάρνηση. Το δέος, απέναντι σε καθημερινούς ανθρώπους, που κάνουν το «καθήκον» σκοπό της ζωής τους. Την τιμή και την αξία εκείνων, που με λίγα στη διάθεσή τους, είναι έτοιμοι να θυσιάσουν τα πάντα για όλους. Ακόμα και για εκείνους που δεν θα αναγνωρίσουν ποτέ την προσφορά τους».

Χαρακτήρισε, τέλος, την πρωτοβουλία για να στηθεί το συγκεκριμένο μνημείο ««ελάχιστο χρέος όλων απέναντι στο Στάθη, απέναντι σε κάθε πεσόντα των Σωμάτων Ασφαλείας, απέναντι σε κάθε γιο, πατέρα, μάνα, αδερφό ή αδερφή, που η δουλειά τους, είναι να ντύνονται κάθε μέρα ήρωες…» κι έδωσε «την ταπεινή υπόσχεση, να θυμόμαστε πόσο βαριά μπορεί να είναι η λέξη “καθήκον”, όταν θα κληθούμε να αναλάβουμε το δικό μας».

Η Δημόσια Υγεία δεν θωρακίζεται με συστάσεις!

giatros_tempo24-gr_

«Η κυβέρνηση οφείλει να ενημερώσει τη Βουλή, για συγκεκριμένα στοιχεία και συγκεκριμένες δικές της ενέργειες, πέρα από τις συστάσεις του ΚΕΕΛΠΝΟ, για τη θωράκιση της Δημόσιας Υγείας έναντι της επιδημίας Ιλαράς, καθώς ήδη καταγράφονται περισσότερα από 150 κρούσματα και στην Ελλάδα. Ο ρόλος της Πολιτείας δεν μπορεί να εξαντλείται σε συστάσεις!»

Τα παραπάνω τονίζει ο Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης της Ν.Δ. Σταύρος Καλαφάτης, ο  οποίος με σχετική ερώτηση στη Βουλή προς την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, προτείνει την ενδυνάμωση του εθνικού προγράμματος εμβολιασμών, με παράλληλη δημιουργία εθνικού αρχείου καταγραφής των εμβολιασμών που διενεργούνται στη χώρα και ζητά ενημέρωση:

 • Για  την ύπαρξη ή μη, σχεδίου  αντιμετώπισης του τρέχοντος προβλήματος με την ιλαρά.
 • Για τον ακριβή αριθμό των επιβεβαιωμένων και διαγνωσμένων περιστατικών από την αρχή του χρόνου, τη γεωγραφικη διασπορά τους και την πληθυσμιακή «χαρτογράφηση» των κρουσμάτων.
 • Για το ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης του γενικού πληθυσμού.
 • Για τις διαστάσεις και επιπτώσεις του αντι-εμβολιαστικού κινήματος στη χώρα μας, καθώς και για τα μέτρα που προτίθεται να λάβει η κυβέρνηση για την αντιμετώπισή του.

Ο κ. Καλαφάτης, στη δήλωσή του καταλήγει: «Από μια κυβέρνηση που πολιτεύεται συνομωσιολογώντας από τον καιρό που ήταν αντιπολίτευση, δεν μας εκπλήσσει η αδιαφορία έναντι των επιπτώσεων της διακίνησης θεωριών συνομωσίας για τα εμβόλια, στη Δημόσια Υγεία. Οφείλει ωστόσο μπροστά στον κίνδυνο επιδημικής επέλασης της Ιλαράς που ήδη έχει προκαλέσει σειρά θανάτων σε άλλες χώρες, να ενεργήσει με ευθύνη και όχι κατά συνήθεια.»

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗΣ

ΠΡΟΣ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ

Α.Π.: 8980/22.9.2017

ΘΕΜΑ: «Υψηλός κίνδυνος επιδημικής έξαρσης της ιλαράς στη χώρα μας»

Άκρως ανησυχητικές διαστάσεις λαμβάνει η εξάπλωση της ιλαράς στη χώρα μας αγγίζοντας τα όρια της επιδημίας. Ο αριθμός των διαγνωσμένων εργαστηριακά περιστατικών ιλαράς στην Ελλάδα τους τελευταίους μήνες ανέρχεται σε 150, εκ των οποίων τα 50 καταγράφηκαν  τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Την τριετία 2014-2016 είχαν καταγραφεί μόλις 2 περιστατικά.

Στην Ευρώπη είναι σε εξέλιξη επιδημία ιλαράς και έχουν καταγραφεί περισσότερα από 14.000 κρούσματα κατά την περίοδο 2016-2017. Η επιδημία ξεκίνησε από τη Ρουμανία, στην οποία σημειώνονται ιδιαίτερα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού – της δεύτερης δόσης ιδίως – με αποτέλεσμα 9.000 κρούσματα ιλαράς από το 2016, εκ των οποίων τα 34 απέβησαν μοιραία ενώ οξύτατο πρόβλημα αντιμετωπίζει και η Ιταλία με καταγεγραμμένα 4.500 περίπου κρούσματα από την αρχή του χρόνου.

Η ιλαρά είναι ιογενής λοίμωξη με χαρακτήρα υψηλής μεταδοτικότητας έτσι ώστε ακόμη και  μια ελάχιστη μείωση του ποσοστού εμβολιαστικής κάλυψης του γενικού πληθυσμού αρκεί να δημιουργήσει συνθήκες επικίνδυνης επιδημικής έξαρσης.

Οι υπάρχουσες ομάδες πληθυσμού στις οποίες συνήθως παρατηρείται χαμηλή έως ανύπαρκτη εμβολιαστική κάλυψη, όπως συγκεκριμένες ευάλωτες ομάδες – το 80% των περιστατικών στη χώρα αυτήν την περίοδο αφορά Αθίγγανους, μετανάστες και πρόσφυγες-  και ιδίως το διαρκώς διογκούμενο κίνημα κατά των εμβολιασμών, βασιζόμενο σε θεωρίες συνομωσίας, ελλιπή ενημέρωση και έλλειψη εμπιστοσύνης, σε συδυασμό με ομάδες ασθενών που βρίσκονται σε ανοσοκαταστολή ή υποβάλλονται σε χημειοθεραπειες και δεν μπορούν να εμβολιαστούν, έχουν δημιουργήσει ένα πολύ γόνιμο περιβάλλον για την επιδημική εξάπλωση της νόσου με απρόβλεπτες συνέπειες.

Η Πολιτεία, οι γονείς και μεμονωμένα ο κάθε πολίτης, εφόσον η επιδημική έξαρση απειλεί πλέον και ενήλικες, οφείλουν να αναλάβουν στο ακέραιο της ευθύνες που τους αναλογούν.

Η προάσπιση όμως της δημόσιας υγείας βαρύνει αποκλειστικά την Πολιτεία, η οποία και φέρει πρωτίστως τη μεγάλη ευθύνη να αντιμετωπίσει άμεσα και δραστικά το πρόβλημα ανεξάρτητα από τις προδιαθέσεις, τις πεποιθήσεις, τις ενέργειες και τις παραλείψεις των πολιτών, γονέων και ενηλίκων εν γένει.

Κατόπιν των ανωτέρω

Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός

 1. Δεδομένου ότι αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο τα κρούσματα ιλαράς ττις τελευταίες ημέρες, πολλά από τα οποία εμφανίζονται πλέον σε ενήλικες, γεγονός που σημαίνει πως μια επιδημική έξαρση βρίσκεται προ των πυλών, έχει εκπονηθεί σχέδιο άμεσης αντίδρασης και αντιμετώπισης του προβλήματος;
 2. Διαθέτουν οι αρμοδιες υπηρεσίες ακριβή αριθμό των επιβεβαιωμένων και διαγνωσμένων περιστατικών από την αρχή του χρόνου;
 3. Υπάρχει διασπορά των κρουσμάτων ιλαράς γεωργραφικά ή εντοπίζονται σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας; Υπάρχει αρμοδίως συγκεκριμένη μελέτη του φαινομένου που να προσμετρά τις χωρικές διαστάσεις με τις πληθυσμιακές, ιδίως σε σχέση με τις ευάλωτες ομάδες στις οποίες κυρίως καταγράφονται χαμηλά προσοστά εμβολιαστικής κάλυψης;
 4. Υπαρχει σαφής εικόνα και εμπεριστατωμένη θέση από τις αρμόδιες υπηρεσίες για το ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης του γενικού πληθυσμού;
 5. Προτίθεστε να προβείτε στη δημιουργία εθνικού αρχείου καταγραφής των εμβολιασμών που διενεργούνται στη χώρα;
 6. Ποιες είναι οι επιπτώσεις του αντι-εμβολιαστικού κινήματος στη χώρα μας και τι διαστάσεις έχει προσλάβει; Υπάρχει έστω υποτυπώδης εκτίμηση του φαινομένου και ποια μέτρα έχετε λάβει για την αντμετώπισή του;
 7. Σε ποιες ενέργειες έχετε προβεί για την ενδυνάμωση του Εθνικού Προγράμματος Εμβολιασμών;

Η κυβέρνηση επιβεβαιώνει την αρτιότητα του Ν.4178 της Ν.Δ., αλλά διακινδυνεύει την αποτελεσματικότητά του

afthaireta_02

Με αφορμή τη νέα παράταση στο Ν.4178 για τα αυθαίρετα και την κατάθεση νέου σχετικού νομοσχεδίου από την κυβέρνηση, ο Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης της Ν.Δ. Σταύρος Καλαφάτης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η κυβέρνηση τόσο με τη νέα παράταση στο Νόμο 4178 για τα αυθαίρετα, όσο και με το νέο νομοσχέδιο που εισάγει αντιγράφοντας σχεδόν εξ` ολοκλήρου το δικό μας νόμο, επιβεβαιώνει την αρτιότητα της προσπάθειας που κάναμε το 2013-2014 με τους συνεργάτες μου κατά τη θητεία μου ως αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, για να δώσουμε οριστική και συνταγματικά θωρακισμένη λύση σε ένα μακροχρόνιο πρόβλημα.

Αυτά που δεν λέει η κυβέρνηση είναι τα εξής:

α) Το προς ψήφιση νέο νομοσχέδιο, αποτελεί στην ουσία αντιγραφή του Ν.4178 με μικρές αλλαγές, με στόχο την οικειοποίησή του από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Και δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά, αφού ο Ν.4178 είναι ο μόνος που «πέρασε» το συνταγματικό έλεγχο από το ΣτΕ, μετά το Νόμο Τρίτση.

β) Η εισαγωγή νέου νομοσχεδίου με μόνη αιτιολογία την μεταβολή προστίμων, αντίκειται στη βασική φιλοσοφία μιας  σοβαρής προσπάθειας καταπολέμησης της αυθαιρεσίας, με τον καθορισμό καταληκτικής ημερομηνίας  για κάθε αυθαίρετη δόμηση και κάθε ρύθμιση. Επαναφέρει την γνωστή παθογένεια, της αυτοϋπονόμευσης της Πολιτείας, που καλλιεργεί νοοτροπία αναμονής στους αυθαιρετούντες, για κάποια επόμενη νέα ρύθμιση, μιας άλλης κυβέρνησης.

γ) Για τον ίδιο λόγο, αδικεί κατάφωρα εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες, που έκαναν ήδη χρήση του Ν.4178 τακτοποιώντας με συγκεκριμένους όρους αυθαίρετες κατασκευές.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μας έχει συνηθίσει να δημιουργεί περισσότερα προβλήματα, με τις «λύσεις» που εισάγει για τα ήδη υφιστάμενα. Αυτή τη φορά όμως, διακινδυνεύει τη δοκιμασμένη αποτελεσματικότητα ενός άρτιου Νόμου που ήδη αξιοποίησαν εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες, με κίνδυνο να δημιουργήσει εκ νέου προβλήματα, εκεί που τα είχαμε λύσει οριστικά και δίκαια.»

Η Ευρώπη αλλάζει με την Ελλάδα απούσα!

Kalafatis-Brussels

Στο πλαίσιο της τακτικής συμμετοχής του στην Επιτροπή Περιφερειών της Ευρώπης με την ιδιότητα του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης, ο Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης της Ν.Δ. και αναπληρωτής Τομεάρχης Εξωτερικών Σταύρος Καλαφάτης, είχε, επί διήμερο, σειρά άτυπων επαφών με Ευρωπαίους αξιωματούχους στις Βρυξέλες. Οι συζητήσεις επεκτάθηκαν σε σειρά ζητημάτων της τρέχουσας επικαιρότητας που αφορούν: α) στην πορεία της Ε.Ε. μετά το Brexit, β) στη στροφή σε αναπτυξιακές πολιτικές με ενισχυμένο κοινωνικό πρόσημο στο πνεύμα της Λευκής Βίβλου, αλλά και γ) στη διαβούλευση για το νέο Ευρωπαϊκό Προϋπολογισμό, τόσο σε σχέση με τη στήριξη ευρωπαϊκών και εθνικών  πολιτικών, όσο και σε σχέση με τη στήριξη πρωτοβουλιών σε επίπεδο Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Μετά την ολοκλήρωση των επαφών του, ο κ. Καλαφάτης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η τακτική επαφή με το πολιτικό και τεχνοκρατικό δυναμικό των Βρυξελών, εντείνει τους προβληματισμού μας, για τη θέση της Ελλάδας στις διεργασίες μιας Ευρώπης που αλλάζει και προσαρμόζεται στα νέα δεδομένα. Η αίσθηση πως η Ελλάδα, παραμένει σε μεγάλο βαθμό απούσα από τις διεργασίες αυτές είναι διάχυτη. Κι αυτό διότι οι επικοινωνιακά χρήσιμες επαφές σε ηγετικό επίπεδο, δεν έχουν την ανάλογη συνέχεια στα εκτελεστικά κλιμάκια της Ε.Ε., όπου εξελίσσεται ο δομικός σχεδιασμός της μελλοντικής ευρωπαϊκής πορείας.»