“Η διοίκηση του δήμου ακόμα αναζητά πολιτικά άλλοθι στο παρελθόν”

Κατά τη σημερινή  συζήτηση για την ψήφιση του ισολογισμού του 2013 του Δήμου Θεσσαλονίκης, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, βουλευτής Σταύρος Καλαφάτης, στάθηκε σε 4 σημεία.

Πρώτον ότι ο Δήμος Θεσσαλονίκης δεν είναι ένας επιχειρηματικός οργανισμός πίσω από κάποια νούμερα. “Είναι ένα καθαρά κοινωνικoπολιτικό εργαλείο στις υπηρεσίες της πόλης, γιατί γνωρίζουμε ότι κάτω από τους αριθμούς υπάρχουν δράσεις, πολιτικές επιλογές,  στρατηγικές και αποτελέσματα που πρέπει να έχουν  αντίκτυπο στην καθημερινότητα των πολιτών” τόνισε  ο κ. Καλαφάτης και συνέχισε:  “Η πραγματικότητα ότι, ως νεοεισερχόμενοι στο Δήμο, δεν είχαμε τη δυνατότητα να επεξεργαστούμε όλα τα στοιχεία του ισολογισμού,  μας οδηγεί στη δεύτερη παρατήρηση, κατά την οποία δεχόμαστε τις θέσεις των ορκωτών λογιστών αλλά και τις επιφυλάξεις που διατύπωσαν”. Προχωρώντας, επεσήμανε την υποχρέωση της διοίκησης να πράττει το αυτονόητο  στην ορθή οικονομική διαχείριση και όχι  να το παρουσιάζει ως πολιτική βούληση. “Υποχρεούται εξάλλου και από το νόμο να το κάνει. Αυτό οφείλατε να πράττετε, αλλιώς θα ήσασταν εκτεθειμένοι απέναντι στην νομοθεσία”.

Τέλος, στιγμάτισε το γεγονός ότι, στο κατώφλι του 2015, 4 χρόνια μετά, η νυν  διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης στη δεύτερη θητεία της πλέον, αναζητά “πολιτικά  άλλοθι” στην προ του  2010 περίοδο. “Αυτό δεν οδηγεί πουθενά” τόνισε απευθυνόμενος στη διοίκηση και συνέχισε ο κ. Καλαφάτης: “Σε αυτήν τη σύγκριση επενδύσατε πολιτικά, ακόμη και προεκλογικά,  σε αυτήν εξακολουθείτε να επενδύετε αλλά ο κόσμος  πλέον θα αξιολογήσει εσάς, για όσα περίμενε από τη διοίκηση πέρυσι, πρόπερσι και δεν έγιναν.  Είμαστε στο 2015 και  έχετε να αντιπαλέψετε  τον κακό σας εαυτό της περασμένης και προπερασμένης χρονιάς. Να δούμε τί μπορούσατε να κάνετε και δεν κάνατε. Αν μπορούσατε να κάνετε δέκα πράγματα και κάνατε πέντε, δεν δικαιούστε να επαίρεστε επειδή πετύχατε πέντε, αντίθετα, εγώ μπορώ να λέω γιατί δεν κάνατε τα άλλα πέντε”.