Το μετρό δεν είναι για να τζογάρουμε πάνω του

Τηλεφωνική παρέμβαση στην εκπομπή της Δημοτικής Τηλεόρασης Θεσσαλονίκης TV100, “Πολίτης On Line”, με τον Παναγιώτη Κρινή, πραγματοποίησε, σήμερα, για το θέμα του μετρό, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Θεσσαλονίκης και βουλευτής, Σταύρος Καλαφάτης.

Ο κ. Καλαφάτης τόνισε ότι “για το μετρό θα πρέπει όλοι μας -ειδικά οι πολιτικοί- να είμαστε πολύ φειδωλοί στον τρόπο που το αντιμετωπίζουμε και τις δηλώσεις μας”, αφού “ο Θεσσαλονικιός, όταν ακούει  για μετρό, στην καλύτερη περίπτωση χαμογελά πικρά, στη χειρότερη γεμίζει από αγανάκτηση και θλίψη. Είναι ένα ζήτημα που το ακούει εδώ και 20 χρόνια -και δεν το βλέπει”. Πρόσθεσε ότι “όσοι πολιτευόμαστε πρέπει να είμαστε έτοιμοι να δεχτούμε κριτική”

Θύμισε ότι από αρχές καλοκαιριού ζήτησε, αξιοποιώντας τη βουλευτική του ιδιότητα, από τον υπουργό ΥΜΕΔ Μ. Χρυσοχοΐδη, να διεξαχθεί συζήτηση για το θέμα στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής. Ανακοίνωσε ότι η συζήτηση αυτή θα γίνει άμεσα, με την επιστροφή του δημάρχου Θεσσαλονίκης, από την Αυστραλία όπου βρίσκεται.

“Μέσα σε κοινοβουλευτικές διαδικασίες, που έχουν σοβαρότητα και δεσμευτικότητα, να έρθουμε όλοι, Δήμος, Αττικό Μετρό, Ανάδοχος, Εργαζόμενοι, ενώπιος ενωπίω, να δούμε τα προβλήματα και να πάμε σε συνθετική λύση. Δεν είναι το μετρό υπόθεση για να βγαίνει π.χ. ο Καλαφάτης να τζογάρει πάνω της. Δεν είναι σημείο αντιπαράθεσης για να υπάρχουν δίπολα, για να μαλώνουμε σε στείρο πολιτικό περιβάλλον. Πρέπει να βρούμε με ποιον τρόπο θα λειάνουμε τις αντιθέσεις μας”, υπογράμμισε.

Στην ερώτηση αν προλαβαίνουμε τις διαδικασίες, απάντησε: “Δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Αντιλαμβάνομαι την κατάσταση, μίλησα με εργαζόμενους. Το έργο δεν μπορεί να πάει πίσω. Αν υπάρχει η καλή συναίνεση από όλους τους φορείς, μπορεί να υπάρξει λύση”.