«Ξεχασμένη πολιτεία» η Δυτική Είσοδος

Την αμέλεια της διοίκησης του Δήμου Θεσσαλονίκης, που έφθασε στο σημείο να προτείνει την απευθείας ανάθεση του εορταστικού διακόσμου του πεζόδρομου της Αριστοτέλους, για να προλάβει το χρόνο, κατήγγειλε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δήμο Θεσσαλονίκης, βουλευτής Σταύρος Καλαφάτης.

«Νόμιζα ότι φέρνατε θέμα στο δημοτικό συμβούλιο για την οργάνωση των επόμενων Χριστουγέννων κι όχι αυτών που θα γιορτάσουμε σε λίγες ημέρες», είπε χαρακτηριστικά. Και πρόσθεσε: «Δεν υπάρχει δικαιολογία πώς τέτοια θέματα έρχονται προς συζήτηση 20 μέρες πριν τα Χριστούγεννα, την ώρα που έπρεπε, ήδη, να έχει αρχίσει ο εορτασμός στην πόλη. Μόνον αυτή η διοίκηση αμελεί με τέτοιον τρόπο και εισηγείται απευθείας αναθέσεις».

Ο κ. Καλαφάτης τόνισε ότι πεποίθηση των «Εντάξει» είναι η συνεργασία των φορέων, που εν προκειμένω, είναι το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης κι ο Εμπορικός Σύλλογος της πόλης κι εξέφρασε την επιφύλαξη ότι οι άδειες που πρόκειται να χορηγηθούν για εμπόριο σε ανοικτούς χώρους «βρίσκονται σε αντίθεση με συμφέροντα καταστηματαρχών που περιμένουν πώς και πώς αυτές τις ημέρες για να δουν τζίρο στα καταστήματά τους. Δημιουργούμε έναν αθέμιτο ανταγωνισμό που δεν βοηθά την ανάπτυξη της πόλης», πρόσθεσε.

Υπογράμμισε, μάλιστα, πως, για άλλη μία φορά, η διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης ξεχνά τις άλλες περιοχές της πόλης, πλην του κέντρου. «Δε βλέπουμε να προβλέπεται τίποτα για τη Δυτική Είσοδο, από όπου περνούν όλοι οι επισκέπτες της πόλης. Εκεί, το 2ο Δημοτικό Διαμέρισμα, είναι ξεχασμένη πολιτεία; Μήπως είδαμε μέριμνα για τα καταστήματα της Λαμπράκη; Για την Τούμπα; Αυτές είναι… ξεχασμένες περιοχές! Μόνο το κέντρο υπάρχει», αναρωτήθηκε;