O Δήμαρχος τα βρήκε με την κυβέρνηση για την ακύρωση του σταθμού Βενιζέλου;

Ο βουλευτής Θεσσαλονίκης και Συντονιστής της ΟΔΕ Παραγωγής και Εμπορίου της Νέας Δημοκρατίας, Σταύρος Καλαφάτης, μετά τις εξελίξεις στο θέμα του μετρό, έκανε την εξής δήλωση:
«Τουλάχιστον κατάπληξη προκαλεί ο τρόπος και ο χρόνος βάσει των οποίων τρέχουν οι εξελίξεις του μετρό. Ο Δήμαρχος και οι Υπουργοί της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ φαίνεται να τα βρίσκουν, κυρίως στο πως θα ακυρωθεί ο σταθμός της Βενιζέλου. Ο μεν Δήμαρχος φέρεται να θριαμβολογεί, ερμηνεύοντας τα συμπεράσματα κλειστών συσκέψεων ως δικαίωση των θέσεών του και η Κυβέρνηση «λύνοντας» το ζήτημα μετά από περίπατο εκπροσώπου της, διάρκειας 20 λεπτών, που προφανώς ήταν αρκετός για να αποφανθεί ότι ο σταθμός Βενιζέλου δεν χρειάζεται. Άλλος δε αρμόδιος Υπουργός φαίνεται να αποφεύγει τη σχετική συζήτηση με παρουσία όλων των εμπλεκομένων στην Βουλή. Και όλα αυτά – όλως τυχαίως- συμβαίνουν τη στιγμή που σήμερα, έπειτα από προσπάθεια ενός χρόνου, επιχειρείται να συζητηθεί το ζήτημα του Μετρό στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Ελπίζουμε στη σημερινή συζήτηση να έχουν προσκληθεί όλοι οι εμπλεκόμενοι, όπως ζητήθηκε επισήμως από την πλευρά μου, σύμφωνα με το άρθρο 41Α του Κανονισμού της Βουλής, ώστε εκεί, ενώπιος ενωπίω, ο καθένας να πάρει τη θέση αλλά και την ευθύνη που του αναλογεί.

Σε αντίθετη περίπτωση, η ξεκάθαρη προσπάθεια υποβάθμισης της κοινοβουλευτικής διαδικασίας σε συνδυασμό με την κλειστή σύσκεψη που προηγήθηκε πριν από 4 ημέρες, μεταξύ Δημάρχου και αρμόδιων Υπουργών, οδηγούν σε ένα μόνο συμπέρασμα. Δήμαρχος Θεσσαλονίκης και Υπουργοί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τα βρίσκουν, εν αγνοία του λαού της Θεσσαλονίκης.

Ελπίζω σήμερα στη Βουλή, με την παρουσία όλων των εμπλεκομένων, να ακούσουμε τις τοποθετήσεις και τις δεσμεύσεις όλων, ώστε να υπάρξει επιτέλους φως σε ένα ζήτημα που ταλανίζει χρόνια το λαό της Θεσσαλονίκης».