O καπετάνιος που ρωτά τους επιβάτες τι να κάνουν στη φουρτούνα.. πράγματι δεν είναι παντός καιρού

“Δεν μπορεί κανείς να εμπιστευτεί αυτά που μας λέει η κυβέρνηση επειδή δεν μας έχει δώσει τα εχέγγυα να πιστέψουμε, με όλα αυτά που προηγήθηκαν. Ένας καλόπιστος τρίτος δεν μπορεί να πιστέψει αυτά που λέει σήμερα ο πρωθυπουργός”.

Αυτό υπογράμμισε ο Συντονιστής της ΟΔΕ Παραγωγής και Εμπορίου της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Θεσσαλονίκης, Σταύρος Καλαφάτης, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, σήμερα το πρωί, στο Ρ/Σ “Η Φωνή της Ελλάδας” της ΕΡΤ.

Ο κ. Καλαφάτης έφερε, ως παράδειγμα, τον υπουργό Οικονομικών Γ. Βαφουράκη, ο οποίος “στεντορεία τη φωνή είχε δηλώσει ότι η Ελλάδα θα πληρώνει στο διηνεκές τις υποχρεώσεις της -και δεν το έκανε”, αλλά και τον Πρωθυπουργό, που απέκλειε κατηγορηματικά το δημοψήφισμα για να το… εισηγηθεί τελικά ο ίδιος.

Όσον αφορά το διακύβευμα του Δημοψηφίσματος, υπογράμμισε πως “μέρα με τη μέρα θα διαμορφώνεται μια πιο καθαρή εικόνα στους πολίτες για το ποιο είναι αυτό”. Υπογράμμισε πως “το αντικείμενο επί του οποίου καλείται να αποφασίσει ο λαός, δεν υφίσταται. Η πρόταση έχει αποσυρθεί από το τραπέζι, από το βράδυ της Τρίτης, την ίδια στιγμή που ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ και Χρυσή Αυγή συναποφάσιζαν το δημοψήφισμα με αυτό το ερώτημα”.

Τέλος, για τη φράση του κ. Τσίπρα ότι “δεν είναι πρωθυπουργός παντός καιρού”, σχολίασε: “Φανταστείτε να έχουμε καπετάνιο που πάει το καράβι μόνο στα ήρεμα νερά και στη φουρτούνα να φεύγει από το τιμόνι. Αν τότε καλεί τους επιβάτες ποιος θα ΄ναι ο χειρισμός για να σώσουμε το καράβι, τότε, πράγματι, δεν είναι παντός καιρού”…