Δηλώσεις Σταύρου Καλαφάτη σε ΕΡΤ και ΣΚΑΪ

O επικεφαλής της ΟΔΕ Παραγωγής και Εμπορίου της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Θεσσαλονίκης, Σταύρος Καλαφάτης, μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή της ΕΡΤ, υπογράμμισε για όσα έγιναν, ως τις πρωινές ώρες σήμερα, στη Βουλή:

«Διαπιστώνουμε μια σειρά γεγονότων που είναι πρωτόγνωρα. Έχουμε μια πρόεδρο της Βουλής και σημαντικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ που μιλάει για πραξικοπήματα μέσα στην Ελληνική Βουλή κατηγορώντας τους δανειστές μας, που μας δώσανε 84 δισ ευρώ για τα επόμενα τρία χρόνια, ως πραξικοπηματίες. Την ίδια στιγμή έχουμε υπουργό, τον κ. Παρασκευόπουλο, ο οποίος δήλωσε αντίθετος με κάποιες από τις διατάξεις του νομοσχεδίου που εισηγείται. Κι έχουμε και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι καταψηφίζουν βασικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης, διατρανώνοντας την ίδια στιγμή ότι… το στηρίζουν!! Όταν υπάρχει ένα τέτοιο θολό τοπίο μέσα στο κυβερνών κόμμα, αντιλαμβάνεστε πόσο σημαντική είναι η συμβολή της ΝΔ στην επόμενη μέρα της χώρας».

 

Λίγο αργότερα, μιλώντας στην εκπομπή του Σκάι «Τώρα», δήλωσε για την προσπάθεια της Νέας Δημοκρατίας:

«Η Νέα Δημοκρατία έχει ως κύριο και βασικό στόχο να ‘βάλει πλάτη’ για το συμφέρον της πατρίδας. Για να φύγει οριστικά από το τραπέζι ο κίνδυνος του Grexit και να επανέλθει η κανονικότητα στην οικονομία και η ηρεμία στην κοινωνία. Ο ΣΥΡΙΖΑ, ως βασικός παράγων της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, έχει αυτοπαγιδευτεί στην προσπάθειά του να ικανοποιήσει πολλά και διαφορετικά ακροατήρια. Χρησιμοποίησε πολιτικό λόγο με έντονα λαϊκιστικά στοιχεία. Το αποτέλεσμα ήταν να έχει τρομακτικά χαμηλές επιδόσεις στους δυο βασικούς παράγοντες της πολιτικής: Την αξιοπιστία και την αποτελεσματικότητα».