Καλαφάτης στη Βουλή: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ άνοιξε διάπλατα την πόρτα των πλειστηριασμών

«Με την ψήφιση του παρόντος νόμου ο Ελληνικός Λαός θα γνωρίζει πλέον ότι δεν άνοιξε η κερκόπορτα, όπως κατηγορούσατε την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, αλλά άνοιξε -διάπλατα- η πόρτα των πλειστηριασμών».

Αυτό υπογράμμισε, κατά την τοποθέτηση του στη συνεδρίαση της ολομέλειας της Βουλής, στο πλαίσιο της συζήτησης του σχεδίου νόμου «Επείγουσες ρυθμίσεις για την εφαρμογή της συμφωνίας δημοσιονομικών στόχων και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων», ο συντονιστής της ΟΔΕ Παραγωγής και Εμπορίου της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής A’ Θεσσαλονίκης κ. Σταύρος Καλαφάτης,

«Η κυβέρνηση συνεχώς, με περισσή αυταρέσκεια, μιλά για υπερήφανη διαπραγμάτευση και καταλήγει στο τέλος σε επώδυνο συμβιβασμό. Είναι προτιμότερο να κάνετε επώδυνες διαπραγματεύσεις και να φέρνετε υπερήφανο αποτέλεσμα», είπε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Καλαφάτης κατήγγειλε πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υφάρπαξε «την ψήφο του ελληνικού λαού υποσχόμενη μεταξύ άλλων “Σεισάχθεια” για τα χρέη» κι ότι παρέσυρε «πολλούς συμπολίτες μας που επλήγησαν από την κρίση να μην προχωρήσουν σε ρύθμιση των οφειλών τους. Ακόμα χειρότερα δημιουργήσατε, καλλιεργήσατε και συντηρήσατε με κάθε τρόπο κουλτούρα μη πληρωμών». Και συμπλήρωσε:
«Ό,τι αποτελούσε σημαία σας, εσείς οι ίδιοι, τώρα το τσαλαπατάτε. Ακυρώνετε δικούς σας νόμους, επανερχόμενοι στις δικές μας ρυθμίσεις». Έφερε το παράδειγμα δύο νόμων της Νέας Δημοκρατίας (4224/2013 και 4307/2014), τους οποίους «η τωρινή κυβέρνηση, από τη θέση της αντιπολίτευσης πολέμησε με κάθε μέσον, αν και παρείχαν επίπεδα ασφαλείας τα οποία, το τωρινό νομοθέτημα, δεν πλησιάζει καν. Μας κατηγορούσατε τότε για παράδοση στους δανειστές και αποδεικνύεται σήμερα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο πραγματικός αιχμάλωτος των δανειστών. Τους νόμους αυτούς τους πολεμήσατε, καλλιεργώντας προεκλογικά τις προσδοκίες μιας γενναιότερης ρύθμισης οι οποίες όμως έμειναν προσδοκίες» υπογράμμισε.
Και κατέληξε: «Εσείς λοιπόν κύριοι της κυβέρνησης που κατηγορούσατε την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ότι άνοιγε την κερκόπορτα των πλειστηριασμών αναφερόμενοι στο μοναδικό νομοθετικό πλαίσιο που παρείχε το μέγιστο βαθμό προστασίας και για τα ευρωπαϊκά ακόμα δεδομένα, έρχεστε σήμερα και αίρετε την προστασία ξεχνώντας και το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης και τη Σεισάχθεια και τον Ενδιάμεσο Φορέα Διαχείρισης των προβληματικών δανείων, εξαπατώντας χωρίς αιδώ τον ελληνικό λαό. Καλλιεργήσατε ανέφικτες προσδοκίες με μοναδικό στόχο την εξουσία. Καλείσθε λοιπόν τώρα να ομολογήσετε στον ελληνικό λαό την παταγώδη αποτυχία σας».