Ένας χρόνος διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝ.ΕΛ.

Έναν χρόνο μετά την ανάληψη της εξουσίας από τον ΣΥΡΙΖΑ και την ανάδειξη του Αλέξη Τσίπρα στη θέση του πρωθυπουργού, ο απολογισμός της start up κυβέρνησης της Αριστεράς καταγράφει έντονο αρνητικό πρόσημο.

Η Ελλάδα βαδίζει κουβαλώντας στην πλάτη της το τρίτο και φαρμακερό μνημόνιο βάρους 86 δισ. ευρώ που φέρει την προσωπική υπογραφή του πρωθυπουργού. Όλες οι βαρύγδουπες εξαγγελίες αποδείχθηκαν ψεύτικες και ανεύθυνες υποσχέσεις. Το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης παραπέμφθηκε στις ελληνικές καλένδες, ενώ το περιβόητο παράλληλο πρόγραμμα του Σεπτέμβριου, εξαφανίστηκε σε μία νύχτα.

Μετά το εγκληματικό δημοψήφισμα και το παραλίγο Grexit, τα capital controls, τον συνωστισμό των συνταξιούχων στα ΑΤΜ, τον κ. Βαρουφάκη με τις αποκαλύψεις του, έναν χρόνο μετά οι πολίτες συνεχίζουν να ζουν με την αβεβαιότητα και την ανασφάλεια για το μέλλον τους. Με την οικονομία σε στασιμότητα, τις συντάξεις να κινδυνεύουν να περικοπούν, την επενδυτική άπνοια να κυριαρχεί, την υπερφορολόγηση να πλήττει καίρια τους πολίτες και να οδηγεί σε εξαθλίωση τους Μικρομεσαίους, και τους αγρότες να κινδυνεύουν με αφανισμό.

Σε αυτή την κρίσιμη ώρα η ΝΔ υπό τη νέα της ηγεσία καλείται να ανασυνταχθεί και να επανακτήσει την εμπιστοσύνη της κοινωνίας. Να σταθεί ξανά κοντά στους πολίτες και να διαμορφώσει μία σύγχρονη, ευρωπαϊκή και πειστική πρόταση διακυβέρνησης του τόπου. Οι πρόσφατες τάσεις της κοινής γνώμης είναι αισιόδοξες. Ας αξιοποιήσουμε αυτή την ευκαιρία πορευόμενοι με ενότητα, μετριοπάθεια και δημιουργική δουλειά, προτάσσοντας αποκλειστικά την αλήθεια στους πολίτες.