Η κυβερνητική αμφισβήτηση του ΤΑΙΠΕΔ υπονομεύει και το διάλογο για τα ακίνητα του Δημοσίου στη Θεσσαλονίκη.

Θέμα «νομιμοποίησης» του ΤΑΙΠΕΔ να σχεδιάζει την αξιοποίηση των ακινήτων του Δημοσίου στη Θεσσαλονίκη και αλλού, εγείρουν οι δηλώσεις αμφισβήτησής του, από κορυφαία κυβερνητικά στελέχη, όπως τόνισε ο Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης της Ν.Δ. Σταύρος Καλαφάτης, εκπροσωπώντας τη Νέα Δημοκρατία στη σημερινή συνάντηση που οργάνωσε η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ με φορείς της πόλης.

Ο κ. Καλαφάτης, παρέθεσε προηγούμενες δηλώσεις του Υπουργού Ναυτιλίας κ. Δρίτσα, ότι το ΤΑΙΠΕΔ λειτουργεί ως κράτος εν κράτει και ως εξουσία παράλληλη προς την αιρετή εξουσία του ελληνικού λαού, και πως πρέπει να περιοριστεί στο ελάχιστο η λειτουργία του, διότι είναι επινόηση των δανειστών και δεν είναι κυβέρνηση.

«Η Νέα Δημοκρατία είναι παραδοσιακά η πολιτική δύναμη που ιδεολογικά υποστηρίζει τη χρηστή αξιοποίηση της Δημόσιας Περιουσίας», δήλωσε στο περιθώριο της εκδήλωσης ο κ. Σταύρος Καλαφάτης. «Το ερώτημα όμως σήμερα, είναι κατά πόσον μ` αυτήν την κυβέρνηση, υπάρχει ουσία και προοπτική υλοποίησης έργου, στον παραμικρό διάλογο και στην παραμικρή διαδικασία που κινεί το ΤΑΙΠΕΔ. Διότι έχουμε το οξύμωρο να αναμένεται από την αντιπολίτευση να στηρίζει τις προσπάθειες ενός κρατικού φορέα που αμφισβητεί η ίδια η κυβέρνηση και τον ορατό κίνδυνο να πέσει κάθε προσπάθεια του ΤΑΙΠΕΔ στο ιδεοληπτικό κενό που υπάρχει μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και πραγματικότητας.»