Σε εξέλιξη η πιο μεγάλη πολιτική απάτη από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

«Γινόμαστε μάρτυρες της πιο μεγάλης πολιτικής απάτης. Ο ΈΝΦΙΑ που θα καταργούνταν ως αντισυνταγματικός από το ΣΥΡΙΖΑ έγινε ένας φόρος λαιμητόμο. Ακόμα και κάποιες εκπτώσεις που είχαν προβλεφθεί καταργήθηκαν και φοβάμαι πως είμαστε ακόμα στην αρχή.»

Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης της Ν.Δ. Σταύρος Καλαφάτης, σε συνέντευξη στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης FM100,  αναφερόμενος στην αποστολή των πρώτων εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ στους φορολογούμενους.

Στο δε σχόλιο πως πρόκειται για έναν φόρο που προϋπήρχε από την προηγούμενη κυβέρνηση,  απάντησε: «Ο ΕΝΦΙΑ δημιουργήθηκε για να διασφαλιστούν στο μεγαλύτερο βαθμό ποσά που απαιτούνταν για να εκπληρωθούν  μνημονιακές υποχρεώσεις. Λίγο πολύ, φόρος ακίνητης περιουσίας με κάποια μορφή επιβάλλεται σε όλες τις χώρες και θα συνεχίσει να υπάρχει.  Όποιος πει το αντίθετο, θέλει απλώς να χαϊδεύει αυτιά. Ωστόσο, μπορεί να υπάρχει επεξεργασία για να προσαρμοστεί  στις ανάγκες των καιρών και να λάβει υπόψη ιδιαίτερες περιπτώσεις, όπως κενά και μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα. Σε κάθε περίπτωση εμείς είχαμε σκοπό να τον μειώσουμε και δεν υποσχεθήκαμε πλήρη κατάργηση για να έρθουμε την επόμενη μέρα να τον αυξήσουμε ακόμα περισσότερο. Γι` αυτό λέω πως βλέπουμε σε εξέλιξη τη μεγαλύτερη πολιτική απάτη.»

Αναφερόμενος στο θέμα του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, μεταξύ άλλων ο κ. Καλαφάτης σημείωσε:

«Είναι προφανές  ότι έχουμε κατάφωρη παραβίαση του Συντάγματος με μια διαδικασία που εξελίσσεται σε σκοτεινό τοπίο. Το Σύνταγμα προβλέπει το ΕΣΡ ως το μόνο αρμόδιο όργανο να διεξάγει μια τέτοια διαδικασία. Και πέφτεις το κενό το επιχείρημα της κυβέρνησης ότι έφερε προσκόμματα η ΝΔ στη σύνθεσή του, όταν οι σχετικές διατάξεις προβλέπουν παράταση της θητείας της υφιστάμενης σύνθεσης. Η ουσία είναι πως η κυβέρνηση συσσώρευσε μέσω νομοθετικών παρεμβάσεων πολύ μεγάλη ισχύ σε συγκεκριμένα πρόσωπα – υπουργούς, με μια διαδικασία που δεν προβλέπεται σε  καμία πολιτισμένη χώρα.  Και όταν υπάρχει τεχνολογική δυνατότητα για 10-15 σταθμούς, ο αριθμός περιορίζεται και μπαίνει ως μόνο κριτήριο το πορτοφόλι του όποιου επενδυτή, αντί να μπουν περισσότερα και ποιοτικά κριτήρια. Χρησιμοποιούν ως άλλοθι την πάταξη της διαπλοκής, αλλά με διαδικασίες που δείχνουν ότι μόνο αυτός δεν είναι ο σκοπός τους.»

Ο κ. Καλαφάτης πρόσθεσε: «Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποιούν πολύ συχνά τον όρο “έλεγχος”.  Αλίμονο αν ο κάθε υπουργός έχει τη δύναμη να ελέγχει το όποιο μέσο. Τότε πάμε σε ολοκληρωτικού τύπου αντιλήψεις που δεν έχουν σχέση με τη Δημοκρατία μας. Είναι αυτό το ταξικό μένος που διακατέχει πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ το οποίο έρχεται απέναντι σε βασικούς κανόνες λειτουργίας μιας σύγχρονης αστικής δημοκρατίας .»