Η κυβέρνηση να ανταποκριθεί στις ευθύνες της για άμεση αποκατάσταση της λειτουργίας των αστικών συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης

Αντιπροσωπεία των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας στο νομό Θεσσαλονίκης, αποτελούμενη από τους κ.κ. Κώστα Γκιουλέκα, Σταύρο Καλαφάτη και Σάββα Αναστασιάδη, ζητήσαμε και είχαμε σήμερα συνάντηση με τη Διοίκηση του ΟΑΣΘ και τον πρόεδρο κ. Χρήστο Στεφανίδη, σε μία προσπάθεια ουσιαστικής ενημέρωσης και παρέμβασης με στόχο την άρση της ταλαιπωρίας που υφίστανται οι Θεσσαλονικείς, στερούμενοι των υπηρεσιών του μοναδικού φορέα αστικών συγκοινωνιών της πόλης.

stavros-2Διαπιστώνουμε ότι επί 18 μήνες δεν υπήρξε καμία ουσιαστική επικοινωνία και συνεργασία της ηγεσίας του αρμόδιου Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών με τον ΟΑΣΘ για εξεύρεση λύσης σε ένα χρονίζον πρόβλημα, με αποτέλεσμα να οδηγηθούμε στη σημερινή ταλαιπωρία των πολιτών της Θεσσαλονίκης.

Διαπιστώνουμε επίσης, ότι η ευθύνη για την απουσία επικοινωνίας βαρύνει την ηγεσία του υπουργείου με δεδομένες τις διαρκείς προσπάθειες της διοίκησης του ΟΑΣΘ και των εργαζομένων (με τους εκπροσώπους των οποίων θα πραγματοποιήσουμε αντίστοιχη συνάντηση το συντομότερο δυνατό), να παρουσιάσουν αναλυτικά και τεκμηριωμένα τις θέσεις και τις προτάσεις τους.

Καλούμε την ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Επικοινωνιών, να πάψει να κωλυσιεργεί με υποσχέσεις που διαψεύδονται την επόμενη μέρα και ανταποκριθεί στις ευθύνες που του αναλογούν για άμεση αποκατάσταση της λειτουργίας των αστικών συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης.