Το άνοιγμα μετώπου με την Εκκλησία, είχε σκοπό να τονώσει το αριστερό προφίλ της κυβέρνησης

«Κάποιος θα μπορούσε να πει ότι η στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ είναι να δημιουργεί κατάσταση –ας μην πω μπαχαλοειδή- πανικού και να σηκώνει σκόνη. Το άνοιγμα μετώπου με την Εκκλησία και η συμπεριφορά Φίλη, ακόμη και προς το πρόσωπο του Αρχιεπισκόπου, έγινε για να τονωθεί το αριστερό προφίλ. Όπως και το άνοιγμα μετώπου με τη Δικαιοσύνη, που είναι πυλώνας της Δημοκρατίας. Έχει στόχο να ικανοποιήσει την αριστερή ρητορική. Με τέτοιες κινήσεις νοιώθουν ότι πακτώνουν το αριστερό τους ακροατήριο».

Αυτό υπογράμμισε ο βουλευτής Α Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Εντάξει», Σταύρος Καλαφάτης, σε συνέντευξη την οποία παραχώρησε, σήμερα, Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016, στην εκπομπή «Της Πόλης τα Καμώματα», του Δημοτικού Ραδιοφώνου Θεσσαλονίκης Fm100.

«Αρχίζω και φοβάμαι με αυτές τις συμπεριφορές που επιδεικνύει ο ΣΥΡΙΖΑ», υπογράμμισε ο κ. Καλαφάτης και πρόσθεσε: «Θα μπορούσε να γίνει συζήτηση για το μάθημα των Θρησκευτικών, με την ουσιαστική συμμετοχή της Εκκλησίας, αλλά όχι και να το πάμε στην άλλη πλευρά του λόφου, χωρίς να υπολογίζουμε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι».

Τόνισε ότι «το άνοιγμα θεμάτων όπως το μάθημα των Θρησκευτικών και η μείωση της ύλης στην Ιστορία γίνεται για ικανοποίηση του Αριστερού ακροατηρίου. Διαπιστώνω ότι υπάρχει στρατηγική να ανοίξουν αυτά τα πολύ σοβαρά και ευαίσθητα θέματα, ώστε αφενός να καλυφθεί το αριστερό ακροατήριο κι αφετέρου ο ΣΥΡΙΖΑ να προχωρήσει προς το συνέδριο σηκώνοντας σκόνη για να μη φαίνονται οι συνεχείς οπισθοχωρήσεις της διαπραγμάτευσης και οι αναδιπλώσεις σε όλους τους τομείς. Με αυτόν τον τρόπο αποπροσανατολίζουν την κοινή γνώμη, αφού το… πολύ ξύλο που πέφτει στην κοινωνία (εντός κι εκτός εισαγωγικών) πρέπει να είναι… δυσδιάκριτο».

Όσον αφορά το σχέδιο προϋπολογισμού που έφερε προς συζήτηση η κυβέρνηση, είπε χαρακτηριστικά:

«Δε διακρίνουμε αναπτυξιακό πρόσημο στο σχέδιο του προϋπολογισμού της κυβέρνησης Ουσιαστικά φέρνει μία σειρά με προαπαιτούμενα και αστερίσκους, για να φθάσουμε το 2017 εκεί που βρισκόμασταν το 2014. Συν το γεγονός ότι όσοι κάνουν βαθιά ανάλυση στο προσχέδιο, καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι, τελικά, το πρόγραμμα δεν βγαίνει. Για το 2017, προβλέπονται 2,5 δισ. νέοι φόροι (από τους οποίους το 15% είναι έμμεσοι φόροι, που πλήττουν τις ασθενείς, οικονομικά, ομάδες), χωρίς να υπολογίζονται το 1,4 δις των φόρων του 2016. Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με το ΓΕΜΗ, το κλείσιμο των επιχειρήσεων αυξήθηκε κατά 33%, ενώ το άνοιγμα νέων επιχειρήσεων μειώθηκε κατά 10%. Πώς να είσαι αισιόδοξος»;

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο εκλογών, υπογράμμισε πως «το ζήτημα των εκλογών δεν είναι κομματική επιλογή, ή εύκολο σύνθημα. Το ζητά η κοινωνία», ενώ για τις εξελίξεις στη Νέα Δημοκρατία, τόνισε: «Η ΝΔ οικοδομεί, με το μητρώο στελεχών και τις άλλες ενέργειές της, έναν άλλον πολιτικό λόγο, σύγχρονο, απέναντι στον λαϊκισμό των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ».