Βαρίδιο για τις εξωστρεφείς επιχειρήσεις το κυβερνητικό έλλειμμα αξιοπιστίας

«Το έλλειμμα αξιοπιστίας που εκπέμπει η χώρα, με ευθύνη της σημερινής κυβέρνησης, καθίσταται συχνά «βαρίδιο» των νέων –κυρίως- εξωστρεφών επιχειρήσεων στην προσπάθεια εδραίωσης διεθνών συνεργασιών και επιδεινώνει το ήδη αρνητικό επιχειρηματικό κλίμα που προκαλούν οι κυβερνητικές επιλογές στην οικονομία.»

Τα παραπάνω υπογράμμισε ο αναπληρωτής Τομεάρχης Εξωτερικών και Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης της ΝΔ Σταύρος Καλαφάτης, κατά το χαιρετισμό του, χθες, σε εκδήλωση με θέμα «εξωστρέφεια των επιχειρήσεων μονόδρομος για την ανάπτυξη» που συνδιοργάνωσαν ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Β.Ελλάδος και το Ελληνοϊταλικό Επιμελητήριο.

Ο ίδιος πρόσθεσε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Η χώρα χρειάζεται διαφορετικό μίγμα πολιτικής, για να μπορέσει να αξιοποιήσει τη δυναμική εξωστρέφειας, που προσδίδουν στην οικονομία μας, τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα: η γεωστρατηγική θέση, η σχέση με τη θάλασσα, το κλίμα, ο φυσικός πλούτος, το δημιουργικό πνεύμα του Έλληνα επιχειρηματία. Το μίγμα αυτό, συναρτάται σε εφαρμοσμένες πολιτικές, που μπορούν να προωθηθούν ακόμα και σήμερα, υπό τις δυσμενείς συνθήκες της επιτροπείας. Μείωση φόρων και εισφορών, μέτρα στήριξης της επιχειρηματικότητας, κίνητρα για θέσεις εργασίας σε δυναμικούς τομείς, επιτάχυνση μεταρρυθμίσεων και αποκρατικοποιήσεων. Βασική προϋπόθεση όμως για όλα αυτά, είναι να τα πιστεύει η πολιτική ηγεσία και να το εκπέμπει αυτό με αξιοπιστία και στο εξωτερικό. Δύο στοιχεία, που σήμερα απουσιάζουν.»