Οι ταξικές αντιλήψεις του ΣΥΡΙΖΑ γίνονται… τοξικές για την κοινωνία και στην Υγεία!

Τον «ιδιότυπο αριστερό νεοφιλελευθερισμό» και το «ιδεολογικό νομοθετικό bullying» που ασκεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σε βάρος της ελληνικής κοινωνίας κατήγγειλε από το βήμα της Βουλής ο Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης, στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου για την Υγεία, τονίζοντας ακόμα, ότι «οι ταξικές αντιλήψεις του ΣΥΡΙΖΑ, όταν νομοθετούνται, γίνονται τοξικές για την κοινωνία»!

«Νομοθετεί η κυβέρνηση –και κυρίως ο ΣΥΡΙΖΑ- όχι για το σύνολο των Ελλήνων, αλλά για τον στενό κομματικό πυρήνα, για τον πυρήνα τον χειροκροτητών του ΣΥΡΙΖΑ», υπογράμμισε ο κ. Καλαφάτης. «Νομίζει πως θα διατηρήσει τον κομματικό του στρατό μάχιμο, βάζοντας τη χώρα σε μια μηχανή χωροχρόνου που θα τη στείλει σε σοβιετικά μοντέλα κρατικής οργάνωσης, άλλων εποχών και ξεπερασμένων, νικημένων αντιλήψεων. Ή νομίζει πως θα τον διευρύνει, με την έμμεση ή άμεση υπόσχεση του βολέματος στο Δημόσιο, στην Παιδεια, στην Υγεία και αλλού.»

Όσον αφορά τη διαδικασία και το περιεχόμενο του νομοσχεδίου για την υγεία ο κ. Καλαφάτης στηλίτευσε:

  • Την πλήρη αδιαφορία -για πολλοστή φορά- για τη διαβούλευση των νομοσχεδίων και τις απόψεις των αρμοδίων φορέων.
  • Την απόλυτη αδιαφορία για την ανάλυση της χρηματοδότησης, με λογικές «βλέποντας και κάνοντας».
  • Την πλήρη απαξίωση της πλειοψηφίας των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στον κλάδο και θα βρεθούν εργασιακά μετέωροι και χωρίς αντικείμενο, για χάρη «ημετέρων» κομματικά στρατευμένων.
  • Την απαξίωση υφιστάμενων δομών και του στρατηγικού κλάδου των νοσηλευτών.

Απευθυνόμενος στην κυβέρνηση, κατέληξε: «Συνέλθετε και προσγειωθείτε στην Ελλάδα. Τα προβλήματα είναι πολλά και δεν λύνονται ούτε με ιδεοληψίες, ούτε με φαντασιώσεις βγαλμένες από μαρξιστικά συγγράμματα! Κι αν δεν μπορείτε να λύσετε τα προβλήματα, τουλάχιστον μην τα επιδεινώνετε για τους επόμενους!»